Warunkiem smakowitości potrawy jest dobry i świeży pstrąg. Rybę dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Wewnątrz oprószyć solą. Pomarańczę umyć równie dokładnie, pokroić na półplasterki (dość grube). Do każdego rybiego „brzuszka" włożyć 2-3 pomarańczowe półplasterki i kilka gałązek mięty. Mięta daje świeżość, a pomarańcza nutę słodyczy.
Pstrąga ułożyć na folii aluminiowej i zrobić szczelną paczuszkę. Tak przygotowaną rybę ułożyć na tacce do grillowania i umieścić na ruszcie. Paczuszki powinny spoczywać nad żarem przez około pół godziny.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz proponuje paprykę nadziewaną serem feta oraz pstrąga...
Kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Cytryny również umyć, sparzyć wrzątkiem ...
Wyglądają jak kotlety, a w środku kartofle i... kiszka;-)
Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać cukier. Na stolnicy usypać kopczyk z przesianej mąk ...
Z warzywami i makaronem ryżowym! Ale pałeczki nie są obowiązkowe...