Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Draniki

Opis przygotowania

Masło rozgrzać na patelni i zeszklić na nim pokrojon± w kostkę cebulę. Dorzucić mięso mielone. Przyprawić sol± i pieprzem. Dodać czosnek przeci¶nięty przez praskę. Usmażyć.

 

Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Dobrze odcisn±ć. Wybić jajka. Wsypać m±kę. Posolić. Przyprawić pieprzem i dobrze wymieszać.

Na patelni rozgrzać masło. Nałożyć po łyżce masy ziemniaczanej. Zrobić placuszki. Na placki dać usmażone mięso. Na mięso ponownie masę ziemniaczan±. Usmażyć z obu stron na złoty kolor.

Podawać z kwa¶n± ¶mietan±.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 548
Ewa gotuje - odc. nr 548

Lato nie odpuszcza, więc w kolejnym odcinku „Ewa gotuje” -...

 

Podobne przepisy

Risotto z kurczakiem i szparagami

Włoski klasyk w sezonowej odsłonie;-)

Pierogi ze szpinakiem

Na stolnicy usypać kopczyk z m±ki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...

Kaczka po krakowsku

Przysmak z Galicji!

Klapsznita z szarpan± kur± i sosem BBQ

¦l±ski protoplasta burgera...

Wróć do listy przepisów