
Masło rozgrzać na patelni i zeszklić na nim pokrojon± w kostkę cebulę. Dorzucić mięso mielone. Przyprawić sol± i pieprzem. Dodać czosnek przeci¶nięty przez praskę. Usmażyć.
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Dobrze odcisn±ć. Wybić jajka. Wsypać m±kę. Posolić. Przyprawić pieprzem i dobrze wymieszać.
Na patelni rozgrzać masło. Nałożyć po łyżce masy ziemniaczanej. Zrobić placuszki. Na placki dać usmażone mięso. Na mięso ponownie masę ziemniaczan±. Usmażyć z obu stron na złoty kolor.
Podawać z kwa¶n± ¶mietan±.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Lato nie odpuszcza, więc w kolejnym odcinku „Ewa gotuje” -...
Włoski klasyk w sezonowej odsłonie;-)
Na stolnicy usypać kopczyk z m±ki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...
Przysmak z Galicji!
¦l±ski protoplasta burgera...