Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Masło roztopić na patelni. Wsypać mąkę.
Wymieszać. Gdy powstanie jasna zasmażka wlać zimne mleko. Mieszać aż zacznie
gęstnieć. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Wsypać starty ser. Gdy się roztopi dorzucić odcedzony makaron. Wymieszać i od
razu podawać. Na talerzu udekorować parmezanem i bazylią.
Potrawę można też przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku będzie międzynarodowo! Gotowanie zacznie się od bardzo ciekawej zupy...
Grzyby namoczyć w wodzie (przez całą noc). Wyłowić łyżką cedzakową...
Mięso drobno posiekać lub przepuścić przez maszynkę, dodać jajko, musztardę, sparzoną ...
Niezwykle smaczna i prosta w przygotowaniu!
Nóżki i piersi natrzeć solą z każdej strony. Włożyć do zamykanego pojemnika...