Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Klapsznita z szarpaną kurą i sosem BBQ

Opis przygotowania

Na patelni rozgrzać oliwę lub masło. Poszarpać i wrzucić ugotowane mięso. Przyprawić sosem sojowym. Dodać miód i paprykę, wymieszać i podsmażyć.

Na drugiej patelni zrobić sos BBQ. Powidła wymieszać z koncentratem pomidorowym, sosem sojowym, octem balsamicznym i sosem Worcester. Doprawić papryką. Wymieszać i podgrzać.

Kromkę chleba posmarować majonezem z masłem orzechowym. Ułożyć liście sałaty, na sałatę dać szarpanego kurczaka, plastry ogórka kiszonego i czerwonej cebuli. Posmarować sosem BBQ, przykryć drugą kromką pieczywa i przekroić na pół.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 479
Ewa gotuje - odc. nr 479

Sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami, więc to ostatni moment żeby...

 

Podobne przepisy

Królik w śmietanie

Z kopytkami czuje się jak ryba w wodzie;-)

Pierś kaczki z sosem wiśniowym

Na dno pojemnika wsypać sól gruboziarnistą. Mięso umyć i osuszyć, następnie położyć na soli skórą do dołu...

Alpejski makaron z cheddarem

Mac and cheese po szwajcarsku;-)

Pieczeń cielęca

Mięso natrzeć solą. Zasznurować dratwą...

Wróć do listy przepisów