
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim pokrojoną w plastry kiełbasę. Dorzucić posiekaną szalotkę. Po chwili dodać pokrojony czosnek.
Wsypać mrożone warzywa. Podsmażyć. Dodać ugotowany ryż. Wymieszać. Zetrzeć parmezan. Przyprawić solą i pieprzem. Udekorować bazylią.
Na talerzu można udekorować płatkami parmezanu i listkami bazylii.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi na mix kuchni międzynarodowej. Najpierw będzie potrawa...
Wstążki z cukinii w klasycznym sosie z pomidorów.
Kotlety przykryć folią spożywczą, rozbić tłuczkiem. Przyprawić z obu stron solą i pie ...
Kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Cytryny również umyć, sparzyć wrzątkiem ...
Mięso pokroić na plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...