
W garnku rozgrzać olej ryżowy. Wrzucić mięso pokrojone w paski i obsmażyć z każdej strony. Gdy się zrumieni wyjąć na talerz. W tym samym naczyniu zeszklić posiekaną w piórka cebulę. Pod koniec dodać drobno pokrojony czosnek.
W garnku zrobić miejsce. Wrzucić pastę curry, wsypać kurkumę i ostrą paprykę. Skarmelizować. Zalać litrem wody. Dodać mleczko kokosowe. Wrzucić marchewkę pokrojoną w zapałkę. Dodać usmażone mięso. Przyprawić solą. Przykryć i gotować przez 10 minut.
Po tym czasie wrzucić pokrojoną w słupki paprykę. Dodać sok z limonki. Doprawić pieprzem.
Na talerzu udekorować kolendrą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi na mix kuchni międzynarodowej. Najpierw będzie potrawa...
Innymi słowy wariacja nt. fasoli ze śliwkami...
Nie trzeba go długo gotować;-)
Suchy, obrany groch przesypać na sito i pod bieżącą wodą płukać przez dłuższą chwilę...
Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...