Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa orientalna z kurczakiem i curry

Opis przygotowania

W garnku rozgrzać olej ryżowy. Wrzucić mięso pokrojone w paski i obsmażyć z każdej strony. Gdy się zrumieni wyjąć na talerz. W tym samym naczyniu zeszklić posiekaną w piórka cebulę. Pod koniec dodać drobno pokrojony czosnek.

W garnku zrobić miejsce. Wrzucić pastę curry, wsypać kurkumę i ostrą paprykę. Skarmelizować. Zalać litrem wody. Dodać mleczko kokosowe. Wrzucić marchewkę pokrojoną w zapałkę. Dodać usmażone mięso. Przyprawić solą. Przykryć i gotować przez 10 minut.

Po tym czasie wrzucić pokrojoną w słupki paprykę. Dodać sok z limonki. Doprawić pieprzem.

Na talerzu udekorować kolendrą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 521
Ewa gotuje - odc. nr 521

Tym razem Ewa zaprosi na mix kuchni międzynarodowej. Najpierw będzie potrawa...

 

Podobne przepisy

Zupa z fasoli i suszonych śliwek

Innymi słowy wariacja nt. fasoli ze śliwkami...

Kapuśniak z włoskiej

Nie trzeba go długo gotować;-)

Grochówka na żeberkach

Suchy, obrany groch przesypać na sito i pod bieżącą wodą płukać przez dłuższą chwilę...

Pomidorówka dla dzieciaka

Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...

Wróć do listy przepisów