Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Mac and cheese

Opis przygotowania

Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Masło roztopić na patelni. Wsypać mąkę.

Wymieszać. Gdy powstanie jasna zasmażka wlać zimne mleko. Mieszać aż zacznie

gęstnieć. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Wsypać starty ser. Gdy się roztopi dorzucić odcedzony makaron. Wymieszać i od

razu podawać. Na talerzu udekorować parmezanem i bazylią.

Potrawę można też przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 535
Ewa gotuje - odc. nr 535

W tym odcinku będzie międzynarodowo! Gotowanie zacznie się od bardzo ciekawej zupy...

 

Podobne przepisy

Kotlety 4x4

Mega schabowe z udem indyka...

Podudzia kurczaka z kostką

Wersja klasyczna i w płatkach kukurydzianych...

Schab pieczony z jabłkami

Wieprzowina z sosem na bazie cydru;-)

Łosoś w musztardzie

Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową (tak, by potrawę można było przykryć i sz ...

Wróć do listy przepisów