Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Mac and cheese

Opis przygotowania

Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Masło roztopić na patelni. Wsypać mąkę.

Wymieszać. Gdy powstanie jasna zasmażka wlać zimne mleko. Mieszać aż zacznie

gęstnieć. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Wsypać starty ser. Gdy się roztopi dorzucić odcedzony makaron. Wymieszać i od

razu podawać. Na talerzu udekorować parmezanem i bazylią.

Potrawę można też przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 535
Ewa gotuje - odc. nr 535

W tym odcinku będzie międzynarodowo! Gotowanie zacznie się od bardzo ciekawej zupy...

 

Podobne przepisy

Gratin

Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...

Filety z kurczaka w sosie chili

Z nutką orientu;-)

Gołąbki w liściach winogron

Inspirowane greckimi dolmades...

Ryba po kantońsku

Orientalny dorsz na parze;-)

Wróć do listy przepisów