Wieprzowinę pokroić w dużą kostkę. Zamarynować w czosnku, liściu laurowym, zielu angielskim i odrobinie soli.
W kociołku rozgrzać smalec. Wrzucić pokrojoną w piórka cebulę. Dodać mięso i obsmażyć z każdej strony. Zalać piwem i podgrzewać tak długo, aż mięso zmięknie.
Dorzucić posiekaną kapustę kiszoną. Wlać przecier pomidorowy. Przyprawić solą i pieprzem. Posłodzić miodem. Dorzucić drobno pokrojone ogórki kiszone. Zdjąć z ognia, dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać i od razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Korzystając z pięknej, choć jesiennej, aury Ewa wybierze się na krótką...
Zacząć od przygotowania solnej kołderki. Białka oddzielić od żółtek i lekko rozbić w ...
Zawijańce wieprzowe z rusztu...
Warzywa podzielić na mniejsze kawałki i ugotować na parze...
Delikatne filety z sandacza podane na salsie z ogórków małosolnych. A do tego prawdziwki prosto z patelni.