Wieprzowinę pokroić w dużą kostkę. Zamarynować w czosnku, liściu laurowym, zielu angielskim i odrobinie soli.
W kociołku rozgrzać smalec. Wrzucić pokrojoną w piórka cebulę. Dodać mięso i obsmażyć z każdej strony. Zalać piwem i podgrzewać tak długo, aż mięso zmięknie.
Dorzucić posiekaną kapustę kiszoną. Wlać przecier pomidorowy. Przyprawić solą i pieprzem. Posłodzić miodem. Dorzucić drobno pokrojone ogórki kiszone. Zdjąć z ognia, dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać i od razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Korzystając z pięknej, choć jesiennej, aury Ewa wybierze się na krótką...
Bigos - też mi coś... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapuście kiszonej!
A do tego kasza z ćwikłą...
Zrobić tzw. suchą marynatę: na patelni bez tłuszczu rozgrzać łyżkę soli, dodać garść ...
Na stolnicy usypać kopczyk z mąki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...