Jajka wybić do miski. Dodać cukier trzcinowy. Zmiksować. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Przyprawić imbirem. Dodać śmietanę i olej. Posłodzić miodem i zmiksować na niskich obrotach.
Gruszki obrać, wyciąć pestki i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do miski z ciastem. Wymieszać i przełożyć do foremek na babeczki (do ⅔ wysokości).
Piec przez 25 minut w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Korzystając z pięknej, choć jesiennej, aury Ewa wybierze się na krótką...
Ma stolnicę przesiać mąkę, dodać masło i wysiekać. Zrobić dołeczek, dodać żółtka i śm ...
Mąkę z masłem posiekać nożem. Dodać żółtka, proszek do pieczenia, cukier puder i cuki ...
Składniki masy połączyć i zagotować. Wystudzić. Dodać drobno pokrojone orzechy laskow ...
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, pod koniec dodać cukier. Do ...