Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Serowy krem z ziemniaków, cebuli i czosnku

Opis przygotowania

W garnku rozgrzać masło i przesmażyć na nim pokrojoną w piórka cebulę. Gdy się zeszkli dodać posiekany czosnek. Dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Po chwili zalać ciepłym wywarem, przykryć i gotować do miękkości.

Zupę zmiksować. Dodać ser żółty starty na małych oczkach. Wymieszać. Gdy ser się rozpuści zabielić zahartowaną śmietaną. Zagotować. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i jeszcze raz zmiksować.

Podawać z grzankami (pieczywo natrzeć czosnkiem i posypać startym serem). Na talerzu udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 496
Ewa gotuje - odc. nr 496

Korzystając z pięknej, choć jesiennej, aury Ewa wybierze się na krótką...

 

Podobne przepisy

Zupa cytrynowa

W garnku podgrzać 1  1/2 l wody, wrzucić udko z kurczaka. Po 10 minutach dodać p ...

Zupa oliwkowa z ziemniakami

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do gorącego wywaru...

Rosół z pierożkami

A pierożki z białą kiełbasą;-)

Zupa grzybowa z suszonymi śliwkami

Słodka i kwaśna, z zasmażką;-)

Wróć do listy przepisów