Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Placki z cebuli

Opis przygotowania

Cebule obrać i posiekać w drobną kostkę. Przełożyć do miski, doprawić cukrem, solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić na 10-15 minut.

Dodać posiekany koperek. Wybić jajka. Wsypać mąkę. Przecisnąć ząbek czosnku. Dobrze wymieszać.

Porcjami usmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle (tak samo jak placki ziemniaczane). Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

Poddawać z kleksem kwaśnej śmietany lub gęstym jogurtem oraz plasterkiem kiełbasy z pstrąga.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 472
Ewa gotuje - odc. nr 472

Po dwumiesięcznej przerwie Ewa zaprasza na premierowe odcinki „Ewa...

 

Podobne przepisy

Kapusta kiszona z marchewką i granatem

Naturalny probiotyk i solidna dawka witaminy C;-)

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Znakomite do makaronów, kasz i jako smarowidło do chleba;-)

Krem z cukinii z bryndzą

Cukinie umyć i pokroić w grubą kostkę...

Kiszonka warzywna

Spora dawka witaminy C!

Wróć do listy przepisów