Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Rzodkiewki kiszone

Opis przygotowania

Rzodkiewki umyć i osuszyć. Włożyć do wyparzonego słoika. Dodać chrzan, czosnek, pieprz, kolendrę i ziele angielskie. Zalać przegotowaną, posoloną (1 łyżka na litr) i wystudzoną wodą. Dolać wody z ogórków. Przykryć spodeczkiem, obciążyć (np. kamieniem). Odstawić na 3 dni. Po tym czasie szczelnie zamknąć i przechowywać w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 394
Ewa gotuje - odc. nr 394

W ostatnim odcinku ramówki wiosennej zobaczymy jak przygotować zupę koperkową...

 

Podobne przepisy

Cymes

Cymesem nazywamy coś nadzwyczajnego. Tymczasem to marchewka duszona z bakaliami...

Sałata z granatem i awokado

Lodowa w wybuchowym towarzystwie;-)

Modra kapusta z żurawiną

Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka z grubym dnem, podlać wodą...

Zupa kalafiorowa z mascarpone

Najlepsza jest z młodych warzyw!

Wróć do listy przepisów