Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Cassoulet z kaczką

Opis przygotowania

Mięso przyprawić solą i pieprzem – z dwóch stron. Oprószyć tymiankiem. Ułożyć w dużym rondlu – skórą na dół. Uruchomić kuchenkę i poczekać, aż skóra sie zrumieni. Przełożyć na drugą stronę i usmażyć.

Udka przełożyć na talerz. Z naczynia zlać cały tłuszcz. Wrzucić pokrojony boczek. Gdy się zezłoci dodać cebulę posiekaną w talarki.  Dorzucić papryczkę (bez pestek) oraz imbir – obrany i pokrojony w plastry.

Z pomarańczy wyciąć filety – wprost do rondla. Z tego, co zostanie, wycisnąć sok. Dodać marchewki i odsączoną fasolę. Dorzucić pokrojone w plasterki łodyżki selera .

Na warzywach ułożyć kacze udka. Podlać rosołem, wlać likier pomarańczowy i sos sojowy. Przykryć i na 2 godziny wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 437
Ewa gotuje - odc. nr 437

W zdrowej kuchni nie może zabraknąć warzyw – co wcale nie oznacza,...

 

Podobne przepisy

Pierś kacza w sosie śliwkowym

Ziarna kolendry rozgnieść w moździerzu. Skórkę na kaczych piersiach naciąć...

Risotto z kurczakiem w curry

Na patelni stopić masło. Gdy się spieni, dodać posiekaną cebulę, podsmażyć (aż się ze ...

Schab na ostro

Mocno paprykowy!

Pizza po polsku

Na cieście chlebowym!

Wróć do listy przepisów