Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Wegański bigos na włoskiej

Opis przygotowania

Kapustę pokroić, przełożyć do garnka i zalać bulionem. Podgotować. Dorzucić pokrojone w plastry marchewki, przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Przykryć i gotować aż zmięknie.

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać posiekany czosnek. Po chwili dorzucić pokrojone pomidory. Poddusić i przełożyć do garnka z kapustą. Dodać pokrojone pieczarki i podgrzewać przez kilkanaście minut. Pod koniec dodać przecier pomidorowy. Przyprawić solą i pieprzem.

Przed podaniem dorzucić posiekany koperek. Na talerzu udekorować kiełkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 363
Ewa gotuje - odc. nr 363

Co jeść przed wyruszeniem na szlak? Najlepiej zacząć od pożywnego śniadania...

 

Podobne przepisy

Puree z ziemniaków i brokułów

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i podgotować w osolonym wrzątku...

Modra kapusta z żurawiną

Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka z grubym dnem, podlać wodą...

Marchewka z imbirem i żurawiną

Marchewkę pokroić na plasterki. Imbir obrać...

Sałatka ziemniaczana z marynowanymi karczochami

Z sosem na bazie pietruszkowego pesto!

Wróć do listy przepisów