Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Szakszuka po góralsku

Opis przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekany czosnek, dorzucić plasterki kiełbasy oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Po chwili dodać pomidory, przyprawić solą i pieprzem. Smażyć przez kilka minut. Następnie wybić jajka. Posolić i wstawić do piekarnika, by białko się ścięło. Podawać na patelni – posypane startym oscypkiem i zieleniną.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 363
Ewa gotuje - odc. nr 363

Co jeść przed wyruszeniem na szlak? Najlepiej zacząć od pożywnego śniadania...

 

Podobne przepisy

Pan con chicharrón

Peruwiański street food...

Pasztet z grzybami

Mięso pokroić na mniejsze kawałki. W wysokim garnku przesmażyć najpierw podgardle - j ...

Majonezy smakowe

Domowe sosy na bazie majonezu!

Musztarda domowa

Z miodem, papryką i kurkumą;-)

Wróć do listy przepisów