Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Na suchej patelni uprażyć płatki migdałów.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na mocno rozgrzanej oliwie. Dodać posiekany czosnek, wymieszać i podsmażyć. Dorzucić drobno pokrojoną papryczkę chili (bez pestek).
Makaron odcedzić. Przełożyć na patelnię z cebulą, czosnkiem i chili. Dorzucić szpinak, przyprawić pieprzem. Przełożyć do pojemnika, na wierzchu ułożyć plastry wędzonego łososia. Posypać prażonymi płatkami migdałów (jeśli to możliwe płatki zapakować oddzielnie). Jeść na zimno lub podgrzać w kuchence mikrofalowej.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi na kuchnię korporacyjną, a co za tym idzie przygotuje...
Domowa wersja kultowej konserwy rybnej!
Najbardziej amerykański z włoskich makaronów...
Mięso pokroić na zgrabne kawałki. Włożyć do zamykanego naczynia, dodać drobno pokrojo ...
Na maśle podsmażyć cebulę. Gdy lekko się zezłoci, dodać pokruszony ser. Mieszać, aż s ...