Masło roztopić na patelni i lekko zazłocić. Ciasto kataifi posiekać. Przełożyć do masła i usmażyć na chrupko. Dodać pastę pistacjową. Przełożyć do tortownicy. Ubić i wystudzić.
Galaretki cytrynowe zalać szklanką wrzątku. Wymieszać i odstawić.
Do twarogu zetrzeć skórkę z cytryny. Wlać tężejącą galaretkę i zmiksować. Przelać na zimny spód. Wyrównać. Schłodzić w lodówce.
Udekorować startą czekoladą i bratkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jeszcze do niedawna w temacie potraw z jajek niepodzielnie rządziła pochodząca...
Wiśnie umyć i wydrylować. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Cały czas ucierając wbić po ...
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, pod koniec dodać cukier. Do ...
W szklance zimnego mleka rozmieszać kaszę. Resztę zagotować w rondelku. Do gorącego m ...
Można je podpiec na ruszcie.. A co!