
Z podanych składników wyrobić kruche ciasto. Schłodzić w lodówce. Z zimnego ciasta odrywać po niewielkim kawałki i lepić kulki. Następnie łączyć ze sobą - po trzy. Na środku każdej „koniczynki" wbić orzech laskowy, zamoczony wcześniej w roztrzepanym białku. Piec w temp. 160 st. C.
Wystudzić i udekorować polewą czekoladową, posypać cukrem perlistym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa proponuje pasztet z królika i golonki, a na deser ciasteczka...
Plecione ciasto drożdżowe z szafranem;-)
Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym ma ...
Najlepiej smakuje z herbatą i konfiturą truskawkową;-)
Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywno. Utrwalić cukrem - miks ...