Z podanych składników wyrobić kruche ciasto. Schłodzić w lodówce. Z zimnego ciasta odrywać po niewielkim kawałki i lepić kulki. Następnie łączyć ze sobą - po trzy. Na środku każdej „koniczynki" wbić orzech laskowy, zamoczony wcześniej w roztrzepanym białku. Piec w temp. 160 st. C.
Wystudzić i udekorować polewą czekoladową, posypać cukrem perlistym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa proponuje pasztet z królika i golonki, a na deser ciasteczka...
W szklance zimnego mleka rozmieszać kaszę. Resztę zagotować w rondelku. Do gorącego m ...
Suszone owoce zalać zimną wodą (najlepiej dzień wcześniej). Przyprawić goździkami i c ...
Słodzone bananem! Podane z sałatką owocową;-)
Białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić pianę. Utrwalić...