Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kurczak tikka masala

Opis przygotowania

Filet z piersi kurczaka pokroić w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem.

Do jogurtu zetrzeć kawałek świeżego imbiru. Dodać kumin, cynamon i paprykę. Wlać oliwę. Do tak przygotowanej marynaty przełożyć mięso. Wymieszać. Przykryć i na 2 godziny wstawić do lodówki.

Czosnek pokroić w plastry i podsmażyć na maśle. Wsypać garam masalę i paprykę. Wlać passatę. Dodać ocet jabłkowy. Posłodzić miodem. Wlać mleczko kokosowe. Posolić.

Zamarynowane mięso usmażyć na maśle - na patelni grillowej. Przełożyć do sosu i podgrzewać przez chwilę. Dodać posiekaną kolendrę.

Podawać z ryżem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 545
Ewa gotuje - odc. nr 545

Jeszcze do niedawna w temacie potraw z jajek niepodzielnie rządziła pochodząca...

 

Podobne przepisy

Napój miodowo-cynamonowy

Oczyszcza organizm!

Rogaliki krucho-drożdżowe

Z domowymi powidłami;-)

Biała kiełbasa z piekarnika

Z cebulą i jabłkami;-)

Gofry szpinakowe

Z awokado;-)

Wróć do listy przepisów