Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krem z rzodkiewki

Opis przygotowania

Masło roztopić w garnku. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do rondla i podsmażyć. Rzodkiewki umyć i też pokroić w kostkę. Wrzucić do kartofli. Po chwili wlać wywar jarzynowy i gotować do miękkości.

Zupę zmiksować. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz gałką muszkatołową.

Podawać z kiełkami rzodkiewki i chipsami z bagietki (czerstwe pieczywo wystarczy pokroić w cienkie plastry i zapiec w piekarniku).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 542
Ewa gotuje - odc. nr 542

Rzodkiewkę najczęściej jemy na surowo (samą lub jako składnik sałatek),...

 

Podobne przepisy

Barszcz czerwony z pulpetami

Zupa po krakowsku;-)

Zupa kurkowa

W sezonie grzybowym pozycja obowiązkowa! Pyszna zupa z kurkami, boczkiem i ziemniakami.

Koperkowa z ziemniakami

Na jarzynie jak do rosołu i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar...

Rosół na jagnięcinie

Rosół nieco inaczej, bo na... jagnięcinie!

Wróć do listy przepisów