Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zalewajka na białej kiełbasie

Opis przygotowania

Kiełbasę pokroić w plasterki. Usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić posiekaną cebulę. Gdy się zezłoci, dodać rozmrożone grzyby. Wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę.

Przełożyć do garnka. Wlać wywar z wędzonki, przyprawić majerankiem. Dodać zakwas – tylko klarowny płyn, bez osadu. Zagotować. Można przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać z jajkami przepiórczymi, chrzanem i kwaśną śmietaną.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 327
Ewa gotuje - odc. nr 327

Odcinek Wielkanocny. Ewa zacznie od zrobienia domowego majonezu –...

 

Podobne przepisy

Flaczki z boczniaków

Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków są boczniaki!

Krupnik na żeberkach

Żeberka podzielić na mniejsze kawałki, umyć i zalać zimną wodą (ok. 2 l). Mogą to być ...

Krupnik z suszonymi grzybami

Na skrzydełkach z kurczaka;-)

Cebulowa pod ciastem francuskim

Zgodnie z trendem zero waste;-)

Wróć do listy przepisów