Ziemniaki obrać i ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić i przecisnąć przez praskę. Dodać śmietankę i ugnieść. Dorzucić posiekany koperek. Wymieszać i ulepić kulki. Włożyć do foremek na muffinki, w środku każdej zrobić wgłębienie.
Przygotować nadzienie. Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na maśle. Dodać posiekany czosnek. Dorzucić mięso. Podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie dorzucić drobno posiekany pomidor (bez skórki). Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i nałożyć do ziemniaków. Posypać serem startym na grubych oczkach.
Zapiec w piekarniku (20 minut, temp. 180 st. C).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek zacznie się od niespodzianki. W progi domu Ewy zawitają...
Marynowane w kefirze!
Filety podzielić na kawałki mniej więcej wielkości plastra pomidora. Oprószyć solą i ...
Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę. Dolać mleko i gotować do uzyskania gładkiego so ...
Marchew i łodygi selera naciowego pokroić w kostkę, przesmażyć na rozgrzanej oliwie. ...