Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krem z kalafiora

Opis przygotowania

Masło rozgrzać w garnku i zeszklić na nim posiekaną w piórka cebulę. Wsypać curry, kurkumę, imbir, kumin i chili. Wymieszać i podgrzać. Przyprawić pieprzem. Zalać wywarem jarzynowym. Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki oraz różyczki kalafiora. Przykryć i gotować do miękkości.

Zupę zmiksować na gładki krem. Zakwasić sokiem z cytryny.

Rozlać do miseczek. Posypać prażonym sezamem i słodką wędzoną papryką. Udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 528
Ewa gotuje - odc. nr 528

Kolejny odcinek zacznie się od niespodzianki. W progi domu Ewy zawitają...

 

Podobne przepisy

Flaczki jarzynowe

Z naleśnikami "z wczoraj";-)

Krem z cukinii

Podany z fetą;-)

Rosół tak polski, jak i chiński

Polski klasyk także na chińską nutę...

Zupa orzechowa

Na rosole;-)

Wróć do listy przepisów