Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić i podsmażyć posiekanego pora. Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę.
Jajka wybić do miski. Wlać śmietanę. Przyprawić gałką muszkatołową, oregano, solą i pieprzem. Roztrzepać. Dodać starty ser. Wymieszać. Wrzucić ziemniaki i zblanszowane różyczki brokułu (wystarczy obgotować je we wrzątku przez 2 minuty, przełożyć do wody z lodem a następnie odcedzić). Dodać pora oraz posiekany koperek i szczypiorek. Wszystko wymieszać i przełożyć do kokilek. Na wierzch zetrzeć trochę oscypka.
Piec przez 20 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa uwielbia lokalne produkty i regionalną kuchnię. Dlatego, za każdym...
Podana z zielonym purée!
Klasyczny eintopf, który przypadnie do gustu miłośnikom ostrych potraw.
Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki. Najlepsze będą prawdziwki, ale mogą też być inne ...
Filety rozmrozić, zamarynować w soku z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Imbir i ...