
Z cebul odciąć korzonki, warzywa ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 240 st. C.
Po upieczeniu przełożyć na talerzyk, rozciąć, przyprawić solą i pieprzem. Skropić oliwą i od razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż przed Dniem Kobiet Ewa odwiedzi górali w Beskidzie Makowskim, aby dowiedzieć...
Do pieczenia domowego chleba należy zabrać się 4, a nawet 5 dni wcześniej, bowiem tyle czasu zajmuje zrobienie zakwasu żytniego.
Mięso umyć i dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Cebulę obrać i pokroić drobniutko. ...
Chleb z... kaszy;-) Bez glutenu!
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać, pokroić w talarki, posolić i połączyć ze śmie ...