Mięso pokroić w plastry, lecz nie rozbijać. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem oraz ostrą papryką.
Na dużym talerzu wymieszać drobno posiekane orzeszki, bułkę tartą, parmezan i kolendrę. Jajka wybić do miski i roztrzepać.
Każdy kawałek mięsa zanurzyć w jajach, następnie obtoczyć w panierce. Nadmiar strzepać.
Usmażyć na patelni, na mocno rozgrzanym oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych. Podawać z cząstkami cytryny, ryżem z groszkiem i mizerią z koperkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa sięgnie po recepturę na włoską zupę fasolową. Przepis podpatrzyła...
Mięso pokroić na kawałki i lekko rozbić. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem...
Na stolnicy usypać kopczyk z mąki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...
Wyśmienita cielęcina duszona z jarzynami w podpiwku.
Główkę czosnku obrać i pokroić na plasterki. Wrzucić do moździerza. Dodać liście laur ...