Wywar zagotować. Przyprawić roztartym w dłoniach majerankiem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dorzucić suszone grzyby. Wlać zakwas. Przykryć i zagotować.
Podawać z tartym chrzanem i pieczonymi ziemniakami. Kartofle obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Skropić oliwą. Posolić. Przyprawić suszonym majerankiem. Piec przez 30 minut w 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W Wielką Sobotę Ewa zaprosi do swej krakowskiej kuchni, gdzie zaprezentuje...
Fasolę namoczyć w wodzie - najlepiej przez całą noc. Następnie ugotować
Smak C.K. kuchni w jednym kociołku!
Bardzo delikatna zupa na wielkanocny obiad;-)
Przygotować zakwas. Buraki obrać i pokroić na kawałki, zalać letnią, wcześniej przegotowaną, wodą...