Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka hiszpańska

Opis przygotowania

Ziemniaki oraz marchewkę obrać i ugotować. Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać. Warzywa, ogórki oraz jajka pokroić w kostkę. Przełożyć do miski. Dorzucić oliwki, groszek i kawałki tuńczyka. Dodać majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dorzucić posiekany szczypior. Wymieszać i schłodzić w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 539
Ewa gotuje - odc. nr 539

W Wielką Sobotę Ewa zaprosi do swej krakowskiej kuchni, gdzie zaprezentuje...

 

Podobne przepisy

Sałatka z boczniakami i cheddarem

Mix ulubionych sałat, grzyby i ser;-)

Sałatka siódemka

Z grillowanym boczkiem;-)

Sałatka mistrzów

Pierś z kurczaka posypać przyprawą curry i upiec na ruszcie (można to zrobić na patel ...

Sałatka śledziowa w kieliszkach

Monoporcja... koktajlowa;-)

Wróć do listy przepisów