Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krem z zielonego groszku

Opis przygotowania

Cebulę posiekać, przełożyć do garnka, podsmażyć na maśle. Dodać groszek, zalać wywarem, zagotować. Wycisnąć sok z cytryny. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem i posiekaną natką pietruszki. Zupę zmiksować. Podawać z kleksem jogurtu czosnkowego.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 155
Ewa gotuje - odc. nr 155

Tym razem lekki krem z zielonego groszku i tortilla z resztek świątecznych...

 

Podobne przepisy

Zupa z suszonych pomidorów

Pomidorówka - też mi coś... Ta jest niezwykła!

Marchewka z groszkiem

Smak dzieciństwa i hit... szkolnych stołówek!

Pesto z liści rzodkiewki i pokrzywy

Do sałatek i makaronu;-)

Ogórki małosolne

Ogórki dokładnie umyć. Odciąć czubki...

Wróć do listy przepisów