Awokado przekroić na pół, usunąć pestki i za pomocą łyżki wyjąc miąższ. Przełożyć do miksera. Skropić sokiem z limonki. Wlać jogurt i zimny rosół. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki oraz koperek. Zmiksować na gładki krem. Przyprawić solą i pieprzem. Schłodzić w lodówce.
Przed podaniem udekorować natką pietruszki i drobno pokrojoną rzodkiewką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gdy robi się coraz cieplej a lato tuż, tuż sięgamy po receptury na chłodniki,...
Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na łyżce oliwy. Gdy stanie się szklista, dodać paprykę...
Na jarzynie jak do rosołu i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar...
Polski klasyk także na chińską nutę...