Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zakwas na barszcz czerwony

Opis przygotowania

Buraki obrać i pokroić na kawałki. Przełożyć do słoika lub kamionki, zalać letnią przegotowaną wodą. Dodać kminek, chrzan, czosnek, sól, cukier i kromkę chleba. Odstawić pod przykryciem na 3-6 dni.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS
 
 

Podobne przepisy

Surówka z marchewki i pekińskiej

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach...

Zupa z fasolką szparagową

Na dobry początek obiadu pod chmurką;-)

Zupa z suszonych pomidorów

Pomidorówka - też mi coś... Ta jest niezwykła!

Naleśnikowy twist z jarzyną

Mocno zakręcona zapiekanka...

Wróć do listy przepisów