Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Cappuccino pomidorowe

Opis przygotowania

Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku na mocno rozgrzanym maśle. Dodać posiekaną cebulę, po chwili dorzucić pokrojony czosnek. Wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę. Wlać bulion, przykryć i gotować do miękkości. Dolać przecier. Zmiksować. Przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.

Mleko zagotować i spienić trzepaczką.

Zupę nalać do filiżanek. Nałożyć spienione mleko. Udekorować papryką słodką oraz bazylią.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 290
Ewa gotuje - odc. nr 290

Ten odcinek inspirowany jest kuchnią włoską. A ponieważ w programie Ewa...

 

Podobne przepisy

Gratin

Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...

Salsa paprykowa

Na ostro!

Sałatka kolorowa

Z melonem i winogronami;-)

Zielony barszcz ukraiński

Wiosenna zupa naszych wschodnich sąsiadów...

Wróć do listy przepisów