Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sernik warzony z budyniem

Opis przygotowania

Masło roztopić w garnku. Jajka wybić do miski. Dodać cukier oraz miąższ z laski wanilii. Zmiksować. Wymieszać z serem (wcześniej dwukrotnie przepuścić go przez maszynkę). Wsypać budyń. Zmiksować. Przełożyć do garnka z masłem. Wymieszać.

Podgrzewać, cały czas mieszając. Zagotować.

Na spodzie tortownicy ułożyć herbatniki. Dodać uprażone i drobno posiekane orzechy włoskie oraz migdały. Zalać masą serową. Wyrównać. Na wierzchu ułożyć herbatniki. Udekorować orzechami włoskimi. Wystudzić.

Ozdobić lukrem (sok z cytryny utrzeć z cukrem pudrem, cukru dać tyle, ile zabierze).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 289
Ewa gotuje - odc. nr 289

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zaskakującą w smaku zupę-krem z gruszki...

 

Podobne przepisy

Krem cytrynowy

Do rondelka wybić żółtka, roztrzepać. Dodać 6 łyżek słodziku, skórkę otartą z cytryny ...

Tarta z malinami

Przygotować kruche ciasto – składniki powinny być schłodzone. Na stolnicę wysypać ...

Owoce pod koglem-moglem

Morele, brzoskwinia i gruszka...

Wróć do listy przepisów