Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika. Przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dorzucić kilka igiełek rozmarynu. Skropić oliwą. Wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Na patelni roztopić masło, wrzucić kurki i smażyć tak długo, aż się zezłocą. Dodać zamarynowane mięso. Wymieszać i smażyć przez chwilę. Dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Makaron odcedzić i przełożyć na patelnię. Wymieszać. Zdjąć z kuchenki. Dodać pesto. Na stół podawać na patelni, by każdy mógł nałożyć sobie odpowiednią porcję.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę borówkową. Będzie też makaron z indykiem,...
Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wszystko lekko zrumienić na ...
Niby gołąbki a w środku zaskoczenie...
Mięso natrzeć solą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawić świeżo zmielonym ...
Z cytryny wycisnąć sok, rozpuścić w nim miód (do glazurowania najlepsze są miody jasn ...