W misce wymieszać sos sojowy, ocet winny i olej. Przyprawić kuminem, solą i pieprzem.
Mięso pokroić w cienkie paski. Przełożyć do marynaty i dokładnie wymieszać. Przykryć i na minimum 30 minut wstawić do lodówki.
Dużą patelnię lub wok mocno rozgrzać. Wlać nieco oleju i szybko usmażyć zamarynowaną polędwicę.
Dorzucić pokrojone w pióra szalotki i cebule. Po chwili dodać posiekany w talarki czosnek, pokrojoną w paski paprykę i kawałki pomidorów (bez skórki i gniazd nasiennych). Smażyć przez chwilę.
Na talerzu udekorować kolendrą. Podawać z domowymi frytkami i ryżem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Następny program zacznie się od ceviche. Ta przystawka na zimno jest bardzo...
Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...
Bigos - też mi coś... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapuście kiszonej!
Pożywny bulion "z wkładką" zwany jest żydowską aspiryną.
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać musztardę, doprawić solą, pieprzem i majerankiem...