Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa śledziowa

Opis przygotowania

Wodę zagotować z przyprawami. Pod koniec wlać ocet. Wystudzić. Śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do zamykanego naczynia. Cebule pokroić w piórka, sparzyć wrzątkiem, wystudzić i dodać do ryby. Zalać marynatą, przykryć i wstawić do lodówki na 12 godzin.

Po tym czasie przelać do garnka lub od razu do wazy. Dodać jogurt połączony ze śmietaną. Wszystko razem dokładnie wymieszać.

Na środku talerza ułożyć kawałki ziemniaka. Nalać zupę. Udekorować koperkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 206
Ewa gotuje - odc. nr 206

Przed Bożym Narodzeniem w programie nie może zabraknąć świątecznej atmosfery!...

 

Podobne przepisy

Krem dyniowy z masłem orzechowym

Zupa z dyni o smaku... orzechów! Czemu nie;-)

Zupa kalafiorowa

Z kluseczkami grysikowymi;-)

Zalewajka na białej kiełbasie

Tradycyjna zupa na Wielkanoc.

Barszcz czerwony ze śmietaną i ziemniakami

Zaskakuje smakiem z powodu wody z... kiszonych ogórków.

Wróć do listy przepisów