Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ule

Opis przygotowania

Przygotować nadzienie. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dolać spirytus (wedle uznania), utrzeć na pulchną masę.

Orzechy, cukier i białko zagnieść i uformować ule. W środku zrobić palcem dołek, nałożyć nadzienie i zakleić kółeczkami powykrawanymi z wafla.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 175
Ewa gotuje - odc. nr 175

W tym odcinku Ewa proponuje pasztet z królika i golonki, a na deser ciasteczka...

 

Podobne przepisy

Mus czekoladowy

Sama słodycz!

Kocie oczka

Mąkę przesiać z cukrem pudrem. Wysiekać z zimnym masłem. Wbić jajko. Zawinąć w folię ...

Ciasto z kremem orzechowym

Suszone śliwki przełożyć do litrowego słoika, zalać wódką, zakręcić i zostawić na 24 ...

Domowa czekolada z bakaliami

Każdy może mieć własną fabryczkę czekolady!

Wróć do listy przepisów