Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Burgery śródziemnomorskie

Opis przygotowania

Do mięsa dodać drobno posiekane pomidory, orzeszki pinii (wcześniej warto uprażyć je na suchej patelni), parmezan, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz posiekaną bazylię i natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać.

Uformować 4 burgery i piec na grillu po 4-5 minut z każdej strony. Podawać z sałatką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 186
Ewa gotuje - odc. nr 186

Majowy weekend zbliża się wielkimi krokami. W związku z tym Ewa proponuje...

 

Podobne przepisy

Pstrąg z salsą śliwkową

Z delikatnym purée;-)

Jesiotr w śmietanie

Filety podzielić na kawałki mniej więcej wielkości plastra pomidora. Oprószyć solą i ...

Karp pieczony w śmietanie

Wigilijna ryba nieco inaczej...

Grillowane roladki z pstrąga

Z boczkiem i zielonymi szparagami;-)

Wróć do listy przepisów