Białe kiełbasy ułożyć na kawałku folii aluminiowej. Posmarować sosem BBQ. Ułożyć plastry cebuli i zawinąć. Tak przygotowane pakunki upiec na ruszcie.
Piwo wlać do miski. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i paprykę. Wymieszać. Kiełbaski lekko naciąć i włożyć do marynaty. Przykryć i odstawić na minimum 2 godziny. Po tym czasie upiec na grillu. W trakcie można polewać marynatą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek pod znakiem grilla. Tym razem Ewa pokaże jak na ruszcie...
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku...
Mięso pokroić na plastry – w poprzek włókien. Przykryć folią, rozbić dość cienko...
W lekko azjatyckim stylu...
Kaszankę włożyć do jednorazowej podłużnej foremki z folii aluminiowej, dodać oczyszcz ...