
Na patelni roztopić masło, dolać sos sojowy i miód. Włożyć kurze udka (wcześniej umyte i osuszone). Przykryć i dusić na wolnym ogniu do miękkości (co trwa ok. pół godziny). Ważne, by w trakcie duszenia często obracać mięso, aby z obu stron równomiernie pokryło się glazurą.
W tym czasie ugotować ryż na sypko. W garnku rozpuścić łyżkę masła i wrzucić szklankę ryżu. Gdy ziarenka zrobią się szkliste, zalać dwiema szklankami wody, posolić do smaku i gotować na małym ogniu ok. 20 minut (do miękkości).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje kurze udka w glazurze z miodu i...
Delikatne filety z sandacza podane na salsie z ogórków małosolnych. A do tego prawdziwki prosto z patelni.
W wersji klasycznej, z masłem i koperkiem...
Przysmak z Oktoberfest!
W stylu tex-mex!