Mięso pokroić na „paluszki”. Przyprawić solą i pieprzem. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, wymieszać z bułką tartą. Orzechy drobno posiekać. „Paluszki” panierować w pianie z bułką tartą i orzechach.
Usmażyć w głębokim oleju (np. arachidowym). Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawać z dipem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz odwiedza krakowskie I Liceum Ogólnokształcące im....
Bardzo proste w przygotowaniu domowe pieczywo;-)
Kapustę kiszoną ugotować. Słodką poszatkować, zalać szklanką wody, dodać ziele angiel ...
Dawniej panny na wydaniu buraczkami malowały sobie lico...
Jajka ugotować na twardo. By nie pękały, nakłuć skorupki na szerszym końcu. Ostudzić ...