Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kieszonki schabowe

Opis przygotowania

Pieczarki obrać i drobno pokroić. Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać grzyby. Doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć.

Mięso podzielić na zgrabne kotleciki, każdy naciąć tak, by powstała kieszonka. Oprószyć solą i pieprzem. Do połowy kieszonek włożyć po kawałku sera żółtego i listek szałwii, drugą połowę nadziać farszem pieczarkowym.

Spiąć wykałaczkami. Obtoczyć w jajku, mące i bułce tartej. Usmażyć - najlepiej na smalcu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 102
Ewa gotuje - odc. nr 102

Tym razem odcinek „komunijny” – maj jest w Polsce miesiącem...

 

Podobne przepisy

Antrykot z rusztu

Wołowina!

Dorsz w warzywach z ananasem

Orientalna wersja ryby po grecku...

Gulasz segedyński

Cebulę posiekać, podsmażyć na oleju lub smalcu...

Karkówka po flisacku

Karkówkę natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę...

Wróć do listy przepisów