Pieczarki obrać i drobno pokroić. Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać grzyby. Doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć.
Mięso podzielić na zgrabne kotleciki, każdy naciąć tak, by powstała kieszonka. Oprószyć solą i pieprzem. Do połowy kieszonek włożyć po kawałku sera żółtego i listek szałwii, drugą połowę nadziać farszem pieczarkowym.
Spiąć wykałaczkami. Obtoczyć w jajku, mące i bułce tartej. Usmażyć - najlepiej na smalcu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem odcinek „komunijny” – maj jest w Polsce miesiącem...
Ziemniaki ugotować, odcedzić i ostudzić...
W rondelku rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekaną cebulę, podsmażyć nie rumieniąc. Do ...
Pstrąga wypatroszyć, odciąć ogon i głowę - tuż za skrzelami. Naciąć na grzbiecie (wzd ...
Słodko-kwaśne, w stylu azjatyckim...