
Śliwki umyć, przekroić na pół. Usunąć pestki. W garnku rozgrzać masło. Wrzucić owoce. Podsmażyć. Przyprawić goździkami i cynamonem. Zalać wodą. Przykryć i dusić do miękkości.
Zupę zmiksować. Zagęścić kisielem rozrobionym w niewielkiej ilości zimnej wody. Posłodzić.
Podawać z makaronem i kleksem kwaśnej śmietany. Udekorować miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa uwielbia góry, więc kolejny program zacznie w Beskidzie Wyspowym. Zanim...
Ziemniaki umyć i obrać, pokroić w kostkę, zalać zimną wodą, posolić i ugotować. Dolać ...
Obierki z ziemniaków przesypać na blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia...
Niezwykle delikatny!
Piekarnik rozgrzać do 200 st. C. Z obu główek czosnku odciąć ogonki, do środka nalać ...