Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto kisielowe

Opis przygotowania

Masło roztopić i przestudzić. Do miski wybić jajka. Wsypać cukier i utrzeć.

Do mąki dodać proszek do pieczenia. Wsypać do spienionych jajek. Dodać kisiel. Zmiksować na niskich obrotach wlewając jednocześnie wystudzone masło. Pod koniec posolić. Przełożyć do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia.

Piec przez 40-45 minut w temp. 170 st. C (z termoobiegiem).

Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Wlać śmietankę. Wymieszać i posmarować ciasto. Udekorować liofilizowanymi truskawkami, smoczym owocem i kwiatami dzikiej malwy.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 543
Ewa gotuje - odc. nr 543

Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od przyrządzenia błyskawicznej,...

 

Podobne przepisy

Rożki czarno-białe

Mąkę wysiekać z masłem. Drożdże rozetrzeć z cukrem i śmietaną, dodać jajka i sól, zar ...

Kruche ciasto jabłkami przekładane

Na stolnicę przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier i zimne masło. Wysie ...

Żabie oczka

Mąkę wysypać na stolnicę, dodać masło i wysiekać. Gdy tłuszcz jest dobrze rozdrobnion ...

Półkruche z jabłkami

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, połączyć z cukrem, cukrem waniliowym i solą. ...

Wróć do listy przepisów