Wywar zagotować. Przyprawić roztartym w dłoniach majerankiem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dorzucić suszone grzyby. Wlać zakwas. Przykryć i zagotować.
Podawać z tartym chrzanem i pieczonymi ziemniakami. Kartofle obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Skropić oliwą. Posolić. Przyprawić suszonym majerankiem. Piec przez 30 minut w 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W Wielką Sobotę Ewa zaprosi do swej krakowskiej kuchni, gdzie zaprezentuje...
W garnku podgrzać 1 1/2 l wody, wrzucić udko z kurczaka. Po 10 minutach dodać p ...
Przygotowanie zupy zacząć od zrobienia pulpetów. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na ...
Przepis z Podlasia;-)
Rosół na orientalną nutę...