W garnku rozgrzać masło. Wrzucić pokrojone w kostkę cebule. Gdy się zeszklą dorzucić jarzyny starte na grubych oczkach. Podsmażyć. Pod koniec przecisnąć czosnek. Zalać wodą. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Dorzucić grzyby, przykryć i zagotować.
Wsypać kaszę. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Przyprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować aż ziemniaki zmiękną.
Zakwasić sokiem z cytryny. Podawać z drobno posiekaną natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa zaprezentuje potrawy tradycyjnej kuchni polskiej. Zacznie...
Z wędzonym łososiem;-)
Włoski klasyk - bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym, mozzarellą i parmezanem.
Dodatek do knedli, pierogów lub pieczeni...
Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Lekko wystudzić, obrać i pokroić na plastry ...