Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim pokrojoną w plastry kiełbasę. Dorzucić posiekaną szalotkę. Po chwili dodać pokrojony czosnek.
Wsypać mrożone warzywa. Podsmażyć. Dodać ugotowany ryż. Wymieszać. Zetrzeć parmezan. Przyprawić solą i pieprzem. Udekorować bazylią.
Na talerzu można udekorować płatkami parmezanu i listkami bazylii.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi na mix kuchni międzynarodowej. Najpierw będzie potrawa...
Rodzynki zalać białym winem lub wodą. Odstawić, by napęczniały. Solidny kawał indycze ...
W rondelku rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekaną cebulę, podsmażyć nie rumieniąc. Do ...
Na dno pojemnika wsypać sól gruboziarnistą. Mięso umyć i osuszyć, następnie położyć na soli skórą do dołu...
Pstrąga wypatroszyć, odciąć ogon i głowę - tuż za skrzelami. Naciąć na grzbiecie (wzd ...