Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim pokrojoną w plastry kiełbasę. Dorzucić posiekaną szalotkę. Po chwili dodać pokrojony czosnek.
Wsypać mrożone warzywa. Podsmażyć. Dodać ugotowany ryż. Wymieszać. Zetrzeć parmezan. Przyprawić solą i pieprzem. Udekorować bazylią.
Na talerzu można udekorować płatkami parmezanu i listkami bazylii.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi na mix kuchni międzynarodowej. Najpierw będzie potrawa...
Wspólny posiłek po szwajcarsku;-)
Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce ...
Pierś indyczą umyć i osuszyć. Następnie przeciąć wzdłuż - tak, by powstał solidny pła ...
Na maśle podsmażyć cebulę. Gdy lekko się zezłoci, dodać pokruszony ser. Mieszać, aż s ...