Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim pokrojoną w plastry kiełbasę. Dorzucić posiekaną szalotkę. Po chwili dodać pokrojony czosnek.
Wsypać mrożone warzywa. Podsmażyć. Dodać ugotowany ryż. Wymieszać. Zetrzeć parmezan. Przyprawić solą i pieprzem. Udekorować bazylią.
Na talerzu można udekorować płatkami parmezanu i listkami bazylii.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi na mix kuchni międzynarodowej. Najpierw będzie potrawa...
Pieczarki obrać i drobno pokroić. Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać ...
Wersja klasyczna i w płatkach kukurydzianych...
Topinambur obrać, pokroić na krążki o grubości ok. 1 1/2 cm. Ugotowa ...
W sosie BBQ z dodatkiem whiskey;-)