Jajka wybić do kielicha miksera. Posłodzić erytrolem. Dodać śmietanę. Uperfumować pastą waniliową. Posolić. Wkruszyć twaróg. Wszystko dobrze zmiksować i przelać do tortownicy (średnica 24 cm, spód wyścielony papierem do pieczenia, dodatkowo spód i boki wysmarowane masłem). Na wierzchu ułożyć maliny.
Piec przez ok. 50 minut w temp. 170 st. C. Piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i wystudzić.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jesień to doskonała pora roku na potrawy z ziemniaków, więc w kolejnym...
Czekoladowe, bezglutenowe;-) Kakao, banan i awokado...
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo ...
Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne. Naciąć delikatnie po obwodzie (podczas piecze ...
Wielkanocna klasyka!