Ziarna słonecznika wsypać na patelnię. Uprażyć. Dodać masło. Wlać miód. Wymieszać. Wsypać cukier waniliowy, posiekane orzechy, trochę żurawiny, rodzynków i wiśni oraz wiórki kokosowe. Wymieszać, zdjąć z kuchenki i wsypać płatki. Jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Gotową masę przełożyć na półmisek lub płaski talerz, wyłożony pergaminem lub folią spożywczą. Ubić i docisnąć (można użyć małego wałka). Zostawić do wystudzenia.
Nad gorącą kąpielą wodną rozpuścić czekoladę. Udekorować wystudzoną masę. Gdy czekolada zastygnie, pokroić na kawałki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Są tacy, którzy na rowerze jeżdżą przez cały rok. Ewa Wachowicz woli jednak,...
Cukierniczy symbol Krakowa!
Mocno pomarańczowe;-)
Bez glutenu i bez laktozy - na mleku roślinnym, dla wegan!
Placek ze śliwkami...