Przesianą mąkę z cukrem pudrem i masłem posiekać nożem. Dodać żółtka lekko rozbite widelcem i wyrobić. Ciastem starannie wyłożyć natłuszczone foremki do babeczek. Ułożyć na blasze i piec w temperaturze 180 st. C przez 10-15 minut.
Cukier wymieszać z mlekiem w proszku, dodać miąższ zeskrobany z wanilii i wodę. Zagotować i mieszać na małym ogniu (żeby się nie przypaliło), aż powstanie gęsta masa - ok. 15 minut. Zdjąć z ognia, dodać masło i mieszać, aż się roztopi i powstanie jednolity krem.
Babeczki wyjąć, do każdej nałożyć kajmak, wierzch ozdobić wisienką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Dla wszystkich zmęczonych Bożym Narodzeniem i Sylwestrem kulinarny oddech...
Żółtka oddzielić od białek. Do białek dodać cukier i ubić pianę. Dodać żółtka i ubić ...
Mąkę przesiać, dodać cukier, sól i masło, zagnieść. Dodać żółtka, wyrobić i odstawić ...
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka, sól i skórkę z cytryny. Mąkę ...
Mąkę wysypać na stolnicę, dodać masło i wysiekać. Gdy tłuszcz jest dobrze rozdrobnion ...